Schade of ongeval ? 24/7 bereikbaar via  certis@certisgroep.be  03 677 07 77

Verkeersongeval zonder gewonden en geen schade

Denk niet te snel: 'niemand gewond' en 'geen schade'

Wanneer er bij een verkeersongeval geen gewonden zijn en er is ook geen schade, heeft het geen zin om de politie te alarmeren.

Wat verstaan we onder “gewond” en wat onder “schade”? Het gebeurt wel vaker dat iemand onmiddellijk na een ongeval geen of weinig pijn voelt en/of dat ze geen schade vaststellen. Pas uren of dagen nadien blijkt er toch meer aan de hand. Of er is één partij die onmiddellijk na het ongeval verklaart geen schade te hebben, maar toch naar de politie gaat. Dan kan die aan de andere partij vluchtmisdrijf verwijten. Een veroordeling voor vluchtmisdrijf is vandaag niet mals.

Wat het begrip "gewond" betreft, willen we een goeie tip meegeven: als niemand naar een dokter of kliniek moet voor verzorging of controle, dan is het alleszins niet nodig dat je de politie alarmeert.

Zelfs als er op het eerste zicht geen schade is en als niemand naar de dokter of het ziekenhuis moet, is het toch verstandig om een Europees aanrijdingsformulier in te vullen. Op dit formulier duid je de identiteit van de betrokken partijen aan en melden alle partijen bij de opmerkingen dat ze geen schade hebben. Bovenaan het aanrijdingsformulier vink je het vakje aan: geen gewonden. Alle partijen ondertekenen het aanrijdingsformulier. Je bewaart het aanrijdingsformulier zorgvuldig.

Je kan nu zeker zijn: je bent zeker niet schuldig aan vluchtmisdrijf.

Wij werken het liefst digitaal, telefonisch en op afspraak
Wens je toch even binnen te springen? Steeds welkom:
Maandag 9u00-12u00, namiddag op afspraak
Dinsdag 9u00-12u00 en 14u00-17u00
Woensdag 9u00-12u00, namiddag op afspraak
Donderdag 9u00-12u00 en 14u00-17u00
Vrijdag 9u00-12u00, namiddag op afspraak

Schade melden?
certis@certisgroep.be
Telefonisch bereikbaar op 03 677 07 77 via kantoor
24/7 doorschakeling naar helpdesk

KBC Mobile
Installeer KBC Mobile (ook al bent u geen KBC klant): digitaal polissen raadplegen, schade aangeven & mee opvolgen.