Schade of ongeval ? 24/7 bereikbaar via  info@certisgroep.be  03 677 07 77

Vul altijd Europees AanrijdingsFormulier (EAF) in

Voor de afhandeling van een schadedossier is het correct invullen van een Europees AanrijdingsFormulier (EAF) noodzakelijk. Zowel met een Belgische als met een buitenlandse tegenpartij moet u altijd een EAF invullen. Als de politie ter plaatse komt voor een proces verbaal, vraag dan nog steeds voor het invullen van een EAF. Dit kan eventuele procedures nadien met maanden inkorten.

LET WEL: teken nooit een EAF waarbij je je niet akkoord kan verklaren met de gemeenschappelijke delen zoals plaats, getuigen en schets. Ook al werd dit opgetekend door de politie. Neem in dit geval het NIET ondertekend exemplaar (origineel of doordruk) van het EAF mee voor het verzorgen van uw aangifte.

Verklaart de tegenpartij bij opmerkingen iets waar je niet mee akkoord bent, spreek dit dan zelf tegen in je eigen opmerkingen in vak 12.

                                                            Wees hoffelijk - blijf kalm - word vooral niet boos

Is het ongeval jouw fout of niet?

Indien je aansprakelijk bent voor een ongeval (in fout):

Jouw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) zal de schade betalen die jij veroorzaakte aan de andere wagen en eventuele andere betrokkenen.

Indien je een ongeval hebt en je bent niet aansprakelijk (niet in fout):

Jouw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) zal de schade aan jouw auto laten schatten door een onafhankelijke expert. Afspraken tussen Belgische verzekeraars leverden het voordeel op dat de eigen verzekeraar zal instaan voor de vergoeding en deze zal verhalen op de andere partij. Bij een buitenlandse tegenpartij of bij lichamelijke schade zal de rechtsbijstandsverzekering het nodige doen om uw schade te laten betalen door de BA auto van de tegenpartij.


Wens je schade aan te geven?

De eerste stap na een ongeval is het invullen van een Europees Aanrijdingsformulier (EAF). Vul het HIER in.

Verstuur daarna de ingevulde aangifte naar Certis Verzekeringen.

Welkom op afspraak
Snel iets afgeven, of een afspraak maken?
Dat kan, onze deur is open van maandag t.e.m. vrijdag
9u00 tot 12u00 - 14u00 - 17u00

KBC Mobile
Installeer KBC Mobile (ook al bent u geen KBC klant): digitaal polissen raadplegen, schade aangeven & mee opvolgen.